Подготовка за посрещане на Великден

Децата и младежите, участници в Ателие по готварство, с голямо желание и въображение боядисаха яйцата за празника, подкрепени от ръководителя на Атилието и психолога по проекта.

Участие на потребителите в Пролетните празници

Във връзка с изпълнение на една от целите на проекта за социализация на деца и младежи настанени в институции, и включване в събития от годишния културен календар на община Ловеч, представител на целевата група беше одобрен за участие в музикалната програма на празника. По време на провеждане на единствения по …

Посрещане на Първа пролет

Стана традиция в навечерието на традиционни празници деца и младежи, включени в проектните дейности, да се събираме заедно, защото те очакват с нетърпение тези срещи. Така ние посрещнахме и Първа пролет, като домакин беше ЦНСТВУ – 4. Девойка, облечена в бяло, с диадема на главата,в ролята на Пролетта, поздрави децата …

Празнично отбелязване на 3-ти март

Празник по повод Трети март проведоха обитателите на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 4 в Ловеч. Скъпи гости на децата бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и Ловчанският митрополит Гавриил. Младежите от центъра бяха подготвили разнообразна програма от песни и стихове …

Отдаваме почит на освободителите

Представителна група от потребителите по проект „Ние те открихме и подкрепяме“ взеха участие в церемонията по поднасяне на венци и цветя, организирана от община Ловеч по повод 141 години от освобождението на България.

Събития по проект „Ние те открихме и подкрепяме“

Във връзка с отбелязването на 141 год. от освобождението на България от турско робство деца и младежи включени в проекта „Ние те открихме и подкрепяме“ станаха част от инициативата на Регионална библиотека „проф. Б.Цонев“ Ловеч – рецитала „Родино моя – горда, вечна и свободна!”

„Пътят на една обувка“

По Програмата за професионално и личностно развитие на проект „Ние те открихме и подкрепяме“ със съдействието на Кариерен Център към Дирекция „Бюро по труда“ гр. Ловеч, младежи посетиха ТПК „Миролюбец“ и се запознаха с производствения процес. Включиха се в някои операции, за направа на обувки.

Работна среща

На 20 февруари се проведе работна среща с управителя на ЦНСТДМУ – 5 и 6, психолога и педиатър по проекта. Бяха обсъдени възможности за осигуряване на външни консултанти в подкрепа на лежащи и проблеми във физическото израстване на 3 потребители от услугите.

Занимания в Арт ателие

В навечерието на Баба Марта участниците в Арт ателие по проект „Ние те открихме и подкрепяме“ проведоха поредното тематично занимание в ЦНСТДМУ. Те направиха различни по сложност мартенички под ръководството на госпожа Светла Цекова, ръководител на ателието.

Поклон Апостоле!

С почит и уважение към Апостола на свободата поднесохме цветя на тържествената церемония организирана от Община Ловеч. В гражданското поклонение по повод 146-тата годишнина от гибелта на Васил Левски – участие взеха представителна група от деца и младежи – ЦНСТДМ и ЗЖ в събитие от Годишния културен календар на община …