Предстои 12 август Международен ден на младежта

По повод Международния ден на младежта 12 август, сдружение „Екомисия 21век“ организира за поредна година своеобразен празник за младите хора на Ловеч. Събитието ще се проведе на самият ден 12 август /понеделник/ от 17.00 часа на площад „Екзарх Йосиф І“. Тази година в инициативата ще се включат доброволци от „Екомисия 21 век“, Български Червен кръст – Ловеч, както и представители на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Основен партньор в отбелязването на Международния ден на младежта 2019 г. е читалище „Бяла Анаста”, като инициативата ще се осъществи с подкрепата на Община Ловеч.
Събитието ще започне с нетрадиционна масова снимка в 17:00 часа на площад „Екзарх Йосиф I“. Младежи, облечени в черни и бели тениски, ще се подредят във формата на Панда. Идеята е снимката да напомни за изчезващия вид и за това колко е важно да опазваме природата и нейното многообразие.
По време на инициативата освен музика и танци ще се демонстрира и как старото и счупено може да се превърне в изкуство. Мария Стоева, специален гост на събитието, ще изработи арт пано от счупени керамични плочки.
Също така на 12 август младежите ще имат възможност да видят как се правят временни татуировки с натурална къна.
Доброволци на младежката организация на Червения кръст – Ловеч ще се включат с атрактивно обучение по оказване на първа долекарска помощ.
Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ ще участва със спортни и занимателни, част от тяхна инициатива „Забавно лято“.
Ще има още изненади!
Заповядайте на 12 август 2019 площад „Екзарх Йосиф І“ 17.00 часа.