Отбелязахме 12 август 2019 с високи градуси

За дванадесета поредна година сдружение „Екомисия 21век“ отбеляза Международния ден на младежта. Събитието се проведе на самият ден 12 август /понеделник/ от 17.00 часа на площад „Екзарх Йосиф І“ пред Община Ловеч.
Високите летни температури, както и всички участници в инициативата: доброволците на „Екомисия 21век“, младежите от Червен кръст – Ловеч, представителите на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, танцьорите от „Бяла Анаста“ и водещият Кристиян Костов допринесоха за доброто настроение настроение. Айгюл Ерол зарадва момичетата, като направи на желаещите временни татуировки с натурална къна.
Мария Стоева изработи от счупени плочки Ре-мозайка във формата на панда. Пандата, като застрашен вид, бе избрана от доброволците за символ на Международния ден на младежта 2019 за да напомни колко е важно да се опазва околната среда и нейното многообразие във световен мащаб.
Фокусът на 12 август си остава, обаче, върху младите хора, върху привличане на общественото внимание към тях и техните проблеми. Международният ден на младежта дава възможност да се акцентира върху потенциала на младите хора, да се отбележат техните постижения и да се планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.