Хепанинг на уменията

Младежи от общините Априлци, Летница, Угърчин се събраха на „Хепанинг на уменията“, заключително събитие по проект ”Младежки центрове на уменията”,  реализиран от сдружение „Екомисия 21 век“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности, чл.10а от Закона за хазарта.

Сред участващите млади хора присъстваха и представители на трите общини, доброволци, граждани. Събитието постави акцент върху резултатите и наученото в създадените Общински младежки центрове на уменията. Младежите представиха дигиталните си умения чрез видеофилм и визитки на родните места. Демонстрираха практически умения, свързани с комуникацията чрез хумористични сценки „Интервю за работа“.

„По време на участието си в обученията, отделихме време, положихме усилия, положихме усилия, научихме нови неща и спечелихме приятели. Сега ни е трудно да се разделим с тях.“ Това е само част от споделеното от младите хора на срещата.

В края на събитието всеки участник получи сертификат и персонален подарък.

Г-жа Галина Петрова, ръководител на проекта връчи дарение от таблети за всеки от Младежките центрове на уменията, за да могат младите хора да продължат развитието си и след приключване на проектните дейности.

В края на събитието младежите официално връчиха Препоръки към местните власти за задържане на младите хора в родните места на представителите на общините Априлци, Летница и Угърчин.

Финалът беше поставен с обещанието, че това не е край, а само отправна точка към нови съвместни инициативи и проекти.