Заключителното събитие на кампания „Доброволци в действие!“

На  15.07.2020 год. проведохме заключителния етап на кампанията „От нас зависи“, която реализирахме като част от Гражданско обединение „Равни БГ“, създадено с подкрепата на филантропската  инициатива за демокрация и солидарност в Европа CIVITATES и администрирано от Български фонд за жените. Сдружението ни е едно от 30-те организации в гражданското обединение.

Заключителното събитие на кампанията бе под мотото „Доброволци в действие!“ и се реализира в Община Ловеч. Доброволци, младежи и граждани от градовете Ловеч, Луковит и Троян с доброволен труд се включиха  в облагородяване/ освежаване на Зоопарк – Ловеч – боядисване на клетки на животни и почистване на зелените площи на зоопарка. Всички бяхме заедно сред животните макар и в клетки, да боядиса ме, да почистим и да се позабавляваме. В Доброволческата акция се включиха много нови доброволци, които вече бяхме обучили. Ентусиазмът им беше голям, а резултатите – чудесни и удоволствието от направеното от тях – споделено.

Подарихме си един прекрасен летен ден. Обещахме си да продължаваме да се учим на толерантност към себе си, към останалите и към природата и да обичаме новите предизвикателства.

Хубаво е да си с много нови приятели, които също като теб вярват, че от нас зависи да направим промяната, която искаме да видим към по-добро!