Работа в ателиетата по Готварство и Арт терапия по проект „Ние те открихме и подкрепяме”

Като резултат от стартиране работата по програмите за личностно и професионално развитие на децата и младежите по проекта и съобразно изработените индивидуални оценки на участниците бяха сформирани групите за работа на Ателие по готварство и Арт ателие.

Те имат разработени годишни Програми.

Заниманията в Ателие по готварство се провеждат 2 пъти седмично по установен график, като участниците в тях са групирани според разположението на центровете по близост един от друг – в 2 групи. Заниманията са групирани тематично – по месеци, което е съобразено със закупуването на продукти. Децата с интерес очакват заниманията и се включват активно в приготвянето на ястията.

Заниманията в Арт ателие стартираха в центровете 5 и 6, където има желаещи за участие в този вид терапия. Една от първите им изяви беше подготовка на украсата за „Парти с маски”, което беше организирано в център 4, където се събраха всички участници. Някои маски бяха оцветени на място, изработиха се и пелерини. Най-голям интерес предизвикаха изработените от тикви фенери. Беше осигурена музика, подходяща празнична украса. Децата се веселиха и забавляваха заедно с доброволци на Екомисия 21 век.

Проект „Ние те откриваме и подкрепяме“